Roláda z mletého masa s hráškem a salámem [ Specialita k jídlu ]

Z velikonočních receptů

Roláda z mletého masa s hráškem a salámem

1kg mletého vepřového masa, sůl, pepř, 3 lžíce solamylu, asi 2 dcl mléka, 1 menší cibule, tuk na vymazání pekáče

Náplň:
3 vejce, pepř a sůl na ochucení, 1 lžička oleje, 1 lžíce hrášku, 200g měkkého salámu nebo šunky, sekaná petrželka

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme solamyl a za postupného přilévání mléka všechno dobře promícháme. Směs dáme přes noc do ledničky. Druhý den s ní vytvoříme na mokrém vále obdélníkový plát, poklademe vejci usmaženými na tuku, která jsme osolili a opepřili, posypeme hráškem a nudličkami salámu. Ochutíme usekanou petrželkou a opatrně svineme. Roládu dáme do pekáče vymyzeného tukem a obložíme cibulí nakrájenou na kolečka. Pečeme v předehřáté troubě za občasného přelití horkou vodou doměkka. Podáváme s brambory a s dušeným špenátem.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

Typ záznamu: Specialita k jídlu
AKTUALIZACE: uživatel č. 685 org. 56, 09.04.2004 v 09:48 hodin

Pokud máte jakékoliv náměty, připomínky, fotografie, vzpomínky nebo jiné archivní materiály k textu připravované publikace, prosíme, kontaktuje nás na níže uvedené adrese. Děkujeme.

KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s.
V Perníkové chaloupce č. p. 38
533 52 Ráby u Pardubic
Czech Republic
spravce@kralovstvi.cz
(+420) 602 413 134